CARLOS SANCHO CANTUS                         

      La societat musical l´Entusiasta de Benifairó de la Valldigna, compta desde el passat divendres 8 de febrer de 2019 amb un nou director de l'entitat, que substitueix en el càrrec a l'anterior director Teo Aparicio-Barberán, qui va deixar la direcció de la banda en el Concert de Nadal del passat mes de desembre.

     El nou director Carlos Sancho Cantus, naix a Tavernes de la Valldigna en l´any 1984, on comença els estudis musicals a l'edat de 7 anys sota la direcció d'Eduardo Arnau. 2 anys més tard, comença els estudis de trompeta amb els professors Julio Puig i Fernando Sansaloni. Acaba el grau mitjà en el Conservatori Professional de València, obtenint el 2n premi de fi de grau en la modalitat de trompeta.

      L'any 2004 ingressa en el Conservatori Superior de Música de Castelló on finalitza els seus estudis de trompeta amb el professor Vicente Campos, obtenint les millors qualificacions. Com a trompetista ha participat dos anys amb la Big band de l'UJI sota la direcció de Ramón Cardo, i ha realitzat un curs de jazz amb el trompetista Voro García. Ha col·laborat en l'enregistrament del disc “Encallis Velles” del grup valencià Al Tall. El mes d'agost de 2006 participa en el Festival Junger Künstler de Bayreuth (Alemanya), on rep classes de Will Sanders i Arno Lange (antic trompetista solista de l'òpera alemanya) i és dirigit per la batuta de Jac van Steen.

     Com a director inicia els seus estudis amb el prestigiós director Cristóbal Soler (dirigint l'Orquestra de la Universitat de València). A més ha realitzat cursos de direcció amb directors com Salvador Sebastià i Maurizio Colasanati (dirigint l'orquestra i banda de Santa Cecília de Cullera), Dean Pavlov (antic director de l'òpera de Plovdiv, Bulgària) en la New Bulgarian University de Sofia, Thomas Doss, Alex Schillings, Johan de Meij o Jan Cober, entre altres.

      Ha realitzat els 4 cursos de direcció de banda (organitzat post les JJMM de la Vall d'Albaida) impartits per José Rafael Pascual-Vilaplana (director de la Banda Municipal de Bilbao i de Barcelona). Va ser seleccionat com a alumne convidat per a estudiar direcció en el Leopold Mozart Zentrum d'Augsburg (Alemanya) sota la direcció del director i compositor holandès Maurice Hamers.

      Des de l´any 2008 fins al 2014 ha estat director de la banda juvenil de Benifairó de la Valldigna. Des de gener del 2017 és director titular de la Societat Santa Cecília de Fortaleny. Com a director convidat, ha dirigit la Societat Musical l'Entusiasta de Benifairó de la Valldigna, la SIUM de Tavernes de la Valldigna, o la Societat L'Harmònica de Bunyol.

      A l'octubre del 2016 guanya el prestigiós concurs de direcció “Lifelong Learning Course & Contest” en Mezzocorona (Itàlia), la qual cosa li permet participar en el concurs de direcció de Kerkrade (Holanda) al juliol del 2017, dins del World Music Contest. Al setembre de 2018 guanya el concurs de direcció Ciutat de Cullera, pel qual dirigirà l'Orquestra Simfònica Santa Cecília de Cullera durant aquest 2019. A més, va ser finalista en les III Trobades de direcció amb la Banda Municipal de Bilbao.