TEO APARICIO-BARBERÁN

     La societat musical l´Entusiasta de Benifairó de la Valldigna, compte desde el divendres 5 de setembre de 2011 amb un nou director de l'entitat, que substitueix en el càrrec a l'anterior director Salva Blasco, qui va deixar la direcció de la banda en el Concert de Festes del passat mes d'agost.

     El nou director Teo Aparicio Barberán és natural d'Enguera, és compositor i director, i en l'actualitat està considerat com un dels autors de música de banda de major projecció internacional. Té en el seu catàleg més d'un centenar de títols per a diversos conjunts instrumentals. Habitualment és l'editorial belga Beriato la que inclou en el seu catàleg tota la producció de música per a banda de Teo Aparicio, encara que també podem trobar altres de les seues obres en Hall Leonard, Editorial Piles, Albadoc i Tot per l´aire.

     Teo Aparicio ja va dirigir a la SM l´Entusiasta com a director invitat al març del 2001, i també va ser músic de la societat benifaironera en l'època daurada de la banda 1983-1987, participant com a músic adscrit a la societat en nombrosos certàmens.

     Ha sigut director titular de la banda d'Enguera fins agost d'enguany 2014, i en la Font de la Figuera, Banda Simfònica de Villanueva de Castellón, Banda “L'Amistat”de Quart de Poblet,  la Unió Musical d'Alaquàs, aconseguint al capdavant de les mateixes diferents premis en distints certàmens. També ha sigut fundador i primer director de l'orquestra de cambra ”Gaspar Cassadó” i director de la Kamerata Orquestra-li. Es actualment director de la Primitiva Setabense de Xàtiva.

     En un principi el director Teo Aparicio es va fer càrrec de l´Entusiasta en els tres pròxims esdeveniments musicals, Concert de Retrobem la Nostra Música, el del mes de novembre Concert de Santa Cecília i en desembre el tradicional Concert de Nadal. A finals del mes de desembre de 2011, i just abans del concert de Nadal, es ratificat per la directiva de la SM l´Entusiasta, com a nou director titular de la societat   

      Saxofonista, compositor i director.

   És en l'actualitat un dels autors de música de banda de major projecció internacional. La seua música ha sigut interpretada en Àustria, Alemanya, França, Portugal, Japó, Estats Units, Suïssa, Bèlgica, Costa Rica i en el prestigiós Certamen Internacional de Kerkrade (Holanda).

    Té al seu catàleg més de un centenar de títols per a diversos conjunts instrumentals , distribuida per Albadoc Music Editions si bé també es pot trobar part de la seua producció en Hall Leonard, De Haske, Ed.Piles, i Tot per l´aire.

     Solistes de talla internacional com el saxofonista Manuel Miján, el trombonista Armin Rosín , el cuarteto “Adolphe sax” o el trompetista Thomas Scheibe han estrenat algunes de les seues obres.

   Com a director de banda ha sigut titular en les bandes d’Enguera, Font de la Figuera, Castelló de la Ribera, “L´Amistat”de Quart de Poblet, Alaquàs i de la “Primitiva Setabense” de Xàtiva aconseguient diferents premis en diferents certàmens.

    Com a director convidat ha estat al front de bandes i agrupacions entre les que podem destacar Bande Primitiva de Lliria, “La artística” de Bunyol, Banda municipal de Palma de Mallorca, Banda Municipal de València, Banda del Ministeri de Defensa Rus i Banda Nacional de Concerts de l’Havana.

     És director titular i honorífic de la nostra banda l ´Entusiasta des del passat 2011